Daan van der Vlist

Heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van informatiemanagement. Was betrokken bij tal van procesveranderingen binnen zorgorganisaties en woningcorporaties. Met zijn analytische blik en een vleugje humor zet Daan samen met jou transformaties binnen je organisatie in gang.

Daan, de professional

“Informatiemanagement is voor alle organisaties belangrijk. In de kern gaat het om het borgen van een gestructureerde werkwijze waarbij alle relevante informatie zo goed mogelijk beschikbaar is. Daardoor werk je efficiënter en maak je minder kosten in de uitvoering.”

“Informatiemanagement gaat niet zozeer om de ondersteunende techniek. Het begint met de vraag: zijn de processen op orde en sluiten ze aan op de gewenste bedrijfsvoering? Pas daarna ga je kijken naar een oplossing.”

De visie van Daan

“Voor medewerkers in de zorg is informatiemanagement vaak een ver-van-mijn-bed-show. Voor hen voelt het verzamelen van gegevens en structureren van processen niet altijd even relevant. Maar wanneer organisaties  hun processen efficiënter maken en ze hun cliënten en medewerkers zo goed mogelijk informeren, komt er tijd vrij. Tijd die kan worden besteed in het persoonlijk contact met de patiënt of cliënt.”

“Klanten worden steeds mondiger en veeleisender. Dat geldt ook voor huurders. Voor onder andere woningcorporaties maakt dat een goede inrichting van informatiestromen en processen des te belangrijker. Je wilt snel en effectief kunnen acteren bij vragen en klachten van huurders, zodat klanten tevreden blijven en werknemers met plezier hun werk uitvoeren.”

Daan, de mens

“Met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Emmen aan een grote plas. Ik ga met de kajak of SUP board de steiger af – en weg ben ik! Als de kinderen wat ouder zijn, lijkt het me heerlijk om met hen het water op te gaan.”

"