Alexander Stuivenwold

Na een groot aantal jaren als gekwalificeerd auditor te hebben gewerkt, is Alexander als consultant en projectleider aan de slag gegaan. Om alle theorie en boekenwijsheid te vertalen in de praktijk.  Alexander is werkzaam geweest voor organisaties in diverse branches. De laatste jaren focust hij zich op opdrachten bij woningcorporaties en zorgorganisaties.

Alexander, de professional

“Bij Hoffman Krul & Partners vinden we altijd een oplossing om het anders en beter te doen. Ik vind het uitdagend om samen met klanten te ontdekken waar het ontwikkelpotentieel zit. Dat doe ik graag op een creatieve manier.”

“Ik verander de mindset binnen organisaties, met als doel echte verbeteringen te realiseren. Dat doe ik door iedereen mee te krijgen – niet alleen de managers, maar alle collega’s in de organisatie.”

“Ik schrijf bij voorkeur geen dikke rapporten, maar geef praktische adviezen die vanaf morgen toepasbaar zijn.”

“Ik ben in staat om problemen te analyseren en te structureren. Ik ga oplossingsgericht te werk, zonder het grotere plaatje uit het oog te verliezen.”

De visie van Alexander

“In de zorg zit nog veel besparingspotentieel, met name in de bedrijfsvoering. Er gaat veel geld verloren doordat er niet efficiënt wordt ingekocht en er niet professioneel aan informatievoorziening wordt gedaan. Daarbij bieden innovatie oplossingen veel mogelijkheden voor de toekomst. Want uiteindelijk zal de zorg het met minder geld en mensen moeten gaan doen.”

Alexander, de mens

“In mijn werk zet ik graag de nieuwste technieken in, maar op het gebied van auto’s en motoren houd ik van klassiekers. Zo ben ik van plan zelf de Honda-motor uit 1978 van mijn vader te restaureren. Ook ben ik de trotse eigenaar van een Porsche 911 Targa uit 1987. Puntgaaf en in originele staat. Lekker toeren op een mooie, zomerse dag.”

“Ik woon op de Veluwe, met mijn vrouw en kinderen. Dit is een prachtig gebied voor een andere hobby: mountainbiken. Ik waardeer de vrijheid die mountainbiken geeft; je stapt op en gaat gewoon ergens naartoe. Ik plan mijn route niet van tevoren en zie wel waar ik uitkom.”

"