Ben Renkema

Is zijn hele werkende leven al consultant. In het verleden zette hij zich onder meer in om de ouderenzorg beter te maken. Bij HKP richt Ben zich met name op het thema wonen. Als specialist in procesanalyses en cijfers doorziet hij verbanden en heeft hij oog voor detail.

Ben, de professional

“Als projectmanager en adviseur werk ik altijd vanuit faciliterend leiderschap. Een goed contact met de klant is een eerste vereiste. Vervolgens kunnen we samen richting geven aan het gewenste resultaat. Ik voeg graag plezier en creativiteit aan de mix toe; dan ontstaat vertrouwen, energie en ruimte voor verandering in de organisatie.”

De visie van Ben

“Corporaties hoeven geen enorme sprongen in hun ontwikkeling te maken. Een verbeterproces in kleine stapjes is vaak veel werkbaarder.”

“Meebewegen met de klantvraag is tegenwoordig cruciaal. Er is veel wat corporaties hierover kunnen leren van organisaties uit andere branches, maar zeker ook van elkaar.”

Ben, de mens

“Samen met Ieneke en onze drie bloedjes – Eefje, Maud en Koen – woon ik in Nijmegen. We wonen bij het centrum, dus wandelen we zo vaak mogelijk de stad in om een ijsje te halen of gewoon even mensen te kijken. Tijdens vakanties ontspannen we door inspanning, op de fiets eilandhoppend over de Nederlandse Waddeneilanden of skiën in de Alpen. Ook in eigen land houd ik het graag sportief. Als fanatiek schaatser train ik voor de dag dat de Elfstedentocht weer wordt gereden!”

"