Jasper Tijsma

Is een bedrijfskundige met een informatica-achtergrond. Als Business & IT Consultant bij een IT-dienstverlener werkte Jasper voor het eerst samen met woningcorporaties. Inmiddels is hij dé ICT-kenner van Hoffman Krul & Partners en begeleidt hij onder meer ICT-aanbestedingen en -implementaties.

Jasper, de professional

“Ik kan goed communiceren met mensen op allerlei niveaus, van de reparateur tot de directeur-bestuurder en iedereen die daar tussenin zit. Ik ben doortastend zonder dat het bedreigend overkomt.”

“Van mensen met wie ik samenwerk, ken ik de hobby’s en weet ik waar ze wonen. Dat is geen trucje, maar oprechte interesse in mensen. Verder vind ik humor belangrijk in het contact met klanten.”

De visie van Jasper

“ICT is geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken. Het moet iets opleveren: meer efficiency, leuker werk enzovoort.”

“Als corporaties slimmer samenwerken met de keten, valt er veel te halen. Door meer met geautomatiseerd berichtenverkeer te werken, bijvoorbeeld in het communiceren met aannemers, wordt het proces stukken efficiënter. Mede door zulke innovaties kan huren betaalbaar blijven.”

Jasper, de mens

“Samen met mijn vriendin Danielle en onze prachtige kinderen (Jens en Famke) woon ik in Leeuwarden. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op en aan het water te vinden om achter mijn favoriete vis, de snoek, aan te gaan. Ik vind het heerlijk om op die manier even uit te waaien en bij te praten met mijn vaste vismaten. Alle snoeken worden na het maken van de welbekende foto uiteraard keurig in hun natuurlijke habitat teruggezet.”

“Ook speel ik gitaar in een coverbandje, Eagle Prey, waarmee we vooral nummers uit de jaren zeventig spelen. Denk aan Linda Ronstadt, Steely Dan en natuurlijk The Eagles. Ik vind het fantastisch om samen met leuke mensen muziek te maken, daar haal ik veel energie uit.”

"