Ron Jeukens

Is sociaal geograaf, met volkshuisvesting als specialisatie. Ron leerde de vastgoedwereld kennen als regionaal directeur bij de Rijksgebouwendienst. Daarna volgde een managementfunctie bij een woningcorporatie. Als consultant bij Hoffman Krul & Partners wil Ron woningcorporaties deelgenoot maken van zijn kennis en ervaring.

Ron, de professional

“De wereld van woningcorporaties ken ik van binnenuit. Ik weet hoe er gewerkt wordt en waar deze organisaties tegenaan lopen.”

“Mijn kracht zit op het snijvlak van organisatie en inhoud. Het gaat daarbij om de vraag: hoe krijg je de doelen van een organisatie op een goede manier vertaald naar de praktijk?”

“Als interim- en verandermanager begeleid ik het zelf-doen binnen een organisatie. Ik schrijf niet voor hoe het moet, maar creëer ruimte en zet verandering in gang door een duwtje en een zetje.”

“Ik ben een veranderaar en niet iemand die op de winkel past. Ik vind wel dat er beweging moet zijn.”

De visie van Ron

“Woningcorporaties lijden onder te veel bemoeienis van bovenaf, waardoor de ruimte om tot echte oplossingen te komen bijna onmogelijk wordt gemaakt. Maar het kán en het móet anders. Geslaagde projecten moeten daarom voor het voetlicht worden gebracht. Ik zie het als mijn opgave de sector daarbij te helpen.”

“Door de verhuurdersheffing verdwijnt een kwart van de huuropbrengsten in de schatkist. Dat geld  komt niet in de volkshuisvesting terecht, waar het hard nodig is. Daarom vind ik dat deze heffing moet worden afgeschaft.”

“Ik ben inwoner van Groningen en werk voor corporaties midden in het aardbevingsgebied. Nog afgezien van de doelstellingen van Parijs is dat reden genoeg om zo snel mogelijk van het gas af te gaan.”

Ron, de mens

“’In beweging’ is op mij ook privé van toepassing. Op de fiets met de fietsclub GroningsVerzet en zeilend. Een van de mooiste momenten van het jaar: de boot weer te water laten, voorjaar… Ook op vakantie zit ik op de fiets, tentje mee, heerlijk. Mooie momenten zijn de beklimmingen van de Aubisque, de Aspin, de ‘Ballons’ in de Vogezen en de Mont Ventoux. Mijn fietsdroom: in één keer van de Noordkaap naar Gibraltar.”

"