HKP helpt woningcorporaties op weg naar .. een effectieve testorganisatie

Gestructureerd testen (of het gebrek daaraan) is al een thema sinds we geautomatiseerd gegevens verwerken. VerSaasing van het IT-landschap en leveranciers die steeds meer standaard software leveren zetten dit onderwerp weer op de agenda. Zeker als je bedenkt dat het belangrijker wordt om bij te blijven met de laatste versie(s) van de software, ook wel Continuous Delivery genoemd. Daarnaast heeft de leverancier steeds meer regie op het releasemanagement bij woningcorporaties.

Of het nu gaat om grote of kleine wijzigingen, testen blijft van belang. Niemand zit te wachten op fouten of verstoringen in de productieomgeving. Bovendien is het prettig om bij te zijn met de laatste versies van de software om op die wijze de primaire en ondersteunende processen optimaal te ondersteunen.

Testsoftware als APK

Hoffman Krul & Partners heeft veel ervaring met het opzetten van richtlijnen en procedures rond het testen. Bovendien is er door de jaren heen een hele database opgebouwd met testmateriaal van diverse primaire systemen en ondersteunende applicaties. In samenwerking met TesterSuite uit Nieuwegein is daaruit de ‘Jump-start testen voor woningcorporaties’ ontwikkeld. Met als doel het testproces snel en effectief te organiseren en te borgen binnen het releasemanagement. In combinatie met een training in de tool van Testersuite leg je een stevige basis voor het testen van alle toekomstige wijzigingen in de software van je primaire en ondersteunende systemen, inclusief de koppelvlakken.

Vliegende start

Met deze Jump-start maak je een vliegende start met het implementeren van TesterSuite. Onderdeel van de uitrol zijn namelijk standaard testscenario’s van de meest voorkomende corporatieprocessen en een best practice inrichting van TesterSuite. Gebaseerd op jarenlange ervaring met test- en release management. Uiteraard met de nodige ondersteuning, advies en training. De training van TesterSuite neemt twee dagdelen in beslag.

Vanuit HKP hebben we dit ondertussen in de praktijk gebracht bij verschillende organisaties, zoals Omnia Wonen in Harderwijk. Zij delen graag hun ervaringen hoe wij hun op weg hebben geholpen naar een effectieve testorganisatie.

Wij helpen je op weg

We bieden de Jump-start aan voor een vast bedrag. Indien gewenst kunnen we verdere ondersteuning bieden rond allerhande test gerelateerde zaken als het formaliseren van het testbeleid en het opstellen van testplannen. En natuurlijk ondersteuning en coaching tijdens het feitelijke testen. Want dat doen we al jaren!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op met Alexander Stuivenwold

Na een groot aantal jaren als gekwalificeerd auditor te hebben gewerkt, is Alexander als consultant en projectleider aan de slag gegaan. Om alle theorie en boekenwijsheid te vertalen in de praktijk.  Alexander is werkzaam geweest voor organisaties in diverse branches. De laatste jaren focust hij zich op opdrachten bij woningcorporaties en zorgorganisaties.

Alexander Stuivenwold

"