Waarom ik nu al 8 jaar bij Hoffman Krul & Partners werk

Hoe is dat nu, werken bij Hoffman Krul & Partners? Het is moeilijk daar in een paar zinnen antwoord op te geven. Daarom heeft onze consultant Jasper Tijsma er een hele blog over geschreven.

Toen ik 26 was, werkte ik als consultant bij een IT-bedrijf in het Zuid-Hollandse Gorinchem. Ik hield me vooral bezig met test-, acceptatie- en conversiemanagement bij verschillende opdrachtgevers. Bij een van deze klussen maakte ik kennis met Marten Venemans, die daar als consultant vanuit Hoffman Krul & Partners (HKP) werkzaam was. Samen hebben we een project van bijna driekwart jaar gedaan. Dat klikte goed en daarna hebben we altijd contact gehouden.

Kiezen voor HKP

In 2012 was Marten op zoek naar nieuwe collega’s voor HKP en benaderde hij mij. Dat was binnen een week beklonken. De reden was tweeledig.

Ten eerste zijn de klussen bij HKP veel breder dan die bij mijn eerdere werkgever. Voor mij als bedrijfskundige maakt dat het werk veel interessanter. Bovendien was HKP destijds in Heerenveen gevestigd en woon ik in Leeuwarden. Dat is een stuk minder ver rijden dan Gorinchem.

Van deze overstap heb ik geen dag spijt gehad. Ik begeleid onder meer ICT-aanbestedingen en –implementaties bij woningcorporaties en geen dag is hetzelfde. De ene dag zit ik ‘s ochtends in Dokkum en rijd ik ‘s middags naar Groningen. Dinsdag ben ik bijvoorbeeld in Arnhem en woensdag werk ik thuis.

Daarbij mag ik in heel veel keukens een kijkje nemen. Elke organisatie is weer anders, wat ook geldt voor de medewerkers, en dat maakt mijn werk zo dynamisch.

Wierden en Borgen

Momenteel ben ik bezig met een prachtklus bij Wierden en Borgen in Bedum, vlak boven Groningen. Voor deze woningcorporatie heb ik een selectieproces voor een nieuw ERP begeleid op basis van prestatie-inkoop.

Na een intensieve voorselectie en de daarop volgende concretiseringsfase hebben we eind vorig jaar de voor Wierden en Borgen beste leverancier gekozen. Ik sta nu aan de vooravond van een grote implementatie. Daar heb ik veel zin in.

Zulke mooie resultaten waren nooit mogelijk geweest zonder mijn collega’s. Zij hebben me goed begeleid toen ik bij HKP kwam werken. Stukje bij beetje kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Ik voer nu mijn projecten zelfstandig uit. Maar als ik hulp nodig heb, is er altijd een collega om mee te sparren.

Vrijheid

Een van de voordelen van een baan bij HKP is de vrijheid. Ik bepaal zelf wanneer ik een afspraak inplan en wanneer ik ergens naartoe ga. Ik heb een zoon van zes en die kan ik naar school toe brengen. Dat ik af en toe ’s avonds moet doorwerken om een klus af te krijgen, vind ik dan ook helemaal niet erg.

Bij HKP zijn we altijd op zoek naar ondernemende collega’s die humor hebben en zich willen ontwikkelen. Kom jij ons versterken?

"