Een eerste indruk

Consultant Daan van der Vlist is de nieuwe aanwinst van Hoffman Krul & Partners (HKP). Daan heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van informatiemanagement en was betrokken bij tal van procesveranderingen binnen zorgorganisaties en woningcorporaties. In dit artikel beschrijft Daan zijn eerste weken bij HKP.

Voordat ik startte bij Hoffman Krul & Partners (HKP), heb ik dertien jaar gewerkt in informatiemanagement, eerst elf jaar voor een adviesbureau en toen twee jaar bij een zorginstelling. Na twee jaar als interne medewerker begon ik de diversiteit van werken bij een adviesbureau echter te missen.

Terwijl ik al met diverse potentiële werkgevers serieus in gesprek was, kwam HKP toevallig voorbij. Vóór mijn gesprek bij HKP verwachtte ik er niet veel van; ik had immers al een aantal goede ijzers in het vuur. Na het eerste gesprek met Marten Venemans en Alexander Stuivenwold begon ik echter te twijfelen.

Dit leek een organisatie met veel ruimte om je ideeën te bespreken en gezamenlijk te realiseren, een werkgever die je ondernemerschap stimuleert. Daarnaast is het een kleine club, waardoor je makkelijk en snel met elkaar kan schakelen. Na het tweede gesprek met Ron Jeukens en Jasper Tijsma was ik om; hier wilde ik graag werken.

Welkom gevoel

Nog voordat ik daadwerkelijk bij HKP was gestart, ontving ik al een bos bloemen en een doos chocolade, voor de harde thuiswerkers van HKP tijdens de coronacrisis. Ook werden Rianne (mijn vrouw) en ik uitgenodigd voor een barbecue bij één van de collega’s thuis. Dat voelde welkom!

Op 1 juli 2020 ben ik bij HKP in dienst getreden en de eerste weken zijn goed bevallen. Collega’s maken graag ruimte in hun agenda voor me om bij te praten en om zaken uit te leggen. Deze open houding naar elkaar maakt het ook makkelijk om dilemma’s bij klanten te bespreken, waardoor de klant niet de kennis van één HKP’er maar van diverse collega’s kan benutten. Ook valt het me op hoe flexibel bij HKP gewerkt wordt; het resultaat van je werk is belangrijker dan het tijdstip waarop je je werk uitvoert. Ideaal als je een gezin met twee jonge kinderen hebt.

Kortom: de start voelt goed. Ik heb zin in de toekomst bij HKP en verwacht hier nog lang te werken.

"